Select Page

#AktivnaMAMA

I ove godine u suradnji s Kickboxing klubom Leon gym nastavljamo s projektom #AktivnaMAMA.

Projekt se provodi  s ciljem povećanja socijalne uključenosti maloljetnih i mladih majki i njihove djece u riziku od socijalne isključenosti u zajednicu, kroz rekreativne kickboxing aktivnosti.  Ova, 2020. godina podsjetila nas je koliko je fizička aktivnost važna za očuvanje zdravlja, kako tjelesnog, tako i mentalnog te da je važno pronaći aktivnosti kroz koje ćemo smanjiti stres i popraviti raspoloženje.

 

 

U okviru projekta provode se sportsko-rekreativni treninzi koje održavaju licencirani sportski treneri educirani za rad sa socijalno osjetljivim skupinama, dva puta tjedno u trajanju od sat vremena. Za sve korisnice ovog programa i njihovu djecu, osigurali smo nabavu setova sportske opreme kako bi po završetku projekta mogle nastaviti sa sportsko-rekreativnim treninzima. Sve se aktivnosti provode uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka jer je prioritet očuvanje zdravlja i sigurnosti svih polaznica.

Uz treninge sportske rekreacije temeljene na kickboxingu, stručne suradnice Udruge roditelja „Korak po korak“ održavaju i ciklus radionica na temu razvoja psihosocijalnih vještina za maloljetne i mlade majke.

 

Ovakvim načinom rada želimo potaknuti maloljetne i mlade majke i njihovu djecu na bavljenje sportskom rekreacijom koja doprinosi socijalnoj uključenosti te razvoju pozitivnih društvenih stavova i vrijednosti, vještina i kompetencija kroz radionice namijenjene njihovim potrebama.

Projekt #AktivnaMAMA provodi se uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.