Select Page

 CAP za djecu s teškoćama

 

Special Needs CAP (CAP za djecu s teškoćama) je program primarne prevencije zlostavljanja namijenjen djeci s lakšim intelektualnim teškoćama. Djeca s teškoćama u razvoju posebno su ranjiva skupina za sve oblike zlostavljanja, kako od strane vršnjaka tako i odraslih. Djeci s intelektualnim teškoćama najčešće nedostaju socijalne, kognitivne i/ili jezične sposobnosti da se obrane i založe za sebe, donesu informirane odluke, razumiju posljedice i komuniciraju u situacijama kad su im osobne granice ugrožene.

Program se realizira u 3 koraka: najprije se održi predavanje za cjelokupno osoblje ustanove, potom predavanje za roditelje, i na kraju radionice za djecu. Radionice za djecu provode se kroz pet dana pri čemu CAP tim najuže surađuje s razrednim učiteljem / učiteljicom u poučavanju djece o poimanju tijela, prepoznavanju prava koja se odnose na tijelo i razvijajući samopouzdanje i nezavisnost.

 Svake školske godine Special needs CAP obuhvati 30-ak djece i mladih iz cijele RH. Ako ste zainteresirani i spremni da se i u vašoj školi provodi CAP program za djecu s teškoćama u razvoju, ispunite obrazac interesa, pa će Vam se CAP tim javiti čim se otvore prijave.

Ukoliko želite da zajednički organiziramo edukaciju za više djelatnika/ica u Vašoj školi/Centru, budite slobodni kontaktirati Udrugu na info@udrugaroditeljakpk.hr.