Select Page

PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE

Individualno psihološko savjetovanje je proces psihičkog osnaživanja osobe koja se suočava s poteškoćama za koje procjenjuje da u trenutnoj fazi života ne može prevladati sama.

Krajnji cilj psihološkog savjetovanja je postizanje većeg životnog zadovoljstva uz postepen rad na sebi.

Kako bi se savjetovanje moglo uspješno odvijati važno je da klijent prepozna koja su to njegova očekivanja od psihološkog savjetovanja, a odgovornost na savjetovatelju je da pruži dovoljno informacija o tome što sve klijent može očekivati s obzirom na poteškoće s kojima dolazi u savjetovanje.

Savjetovanje zahtijeva visoku angažiranost i motiviranost od klijenta. Uspjeh savjetovanja ovisi i o savjetovatelju i o klijentu jer je na klijentu odluka koliko je spreman raditi na sebi tijekom same seanse, ali i izvan savjetovanja.

Budući da savjetovanje podrazumijeva rad na sebi i povremeno suočavanje s neugodnim ili teškim osjećajima, ono ponekad može biti praćeno osjećajima tuge, frustracije, usamljenosti, bespomoćnosti, zbunjenosti, ljutnje i sl. Dugoročno, savjetovanje vodi lakšem prihvaćanju sebe, ublažavanju ili uklanjanju simptoma, uspješnijem rješavanju problema, kvalitetnijim odnosima s ljudima koji nas okružuju.

Za dogovor termina ovog oblika savjetovanja, obratite nam se na mail info@urkpk.org.