Select Page

PROJEKT #AktivnaMAMA 

Tijekom 2019. u suradnji s Kickboxing klubom Leon gym započeli smo provedbu projekta #AktivnaMAMA uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Ovaj projekt osim fizičkog razvoja cijelog tijela, razvoja snage, motorike i koordinacije pokreta, utječe i na pravilno formiranje i sazrijevanje osobnosti maloljetnih i mladih majki kroz jačanje samopouzdanja, samostalnosti, upornosti, discipline, samokontrole, osjećaja za pravednost, savladavanje stresa te stjecanje pravilnih i zdravih životnih navika.

Mladi, a osobito maloljetne i mlade majke (koje su najčešće i nositeljice jednoroditeljskih obitelji i osobe koje ostvaruju prava iz socijalne skrbi) predstavljaju skupinu u povećanom riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Stoga su ciljana skupina ovog projekta  upravo maloljetne i mlade majke u dobi od 15-30 godina koje su korisnice sustava socijalne skrbi, ali i njihova djeca koja imaju neposredan, svakodnevni kontakt s njima.

Aktivnosti projekta:

  • Sportsko-rekreativni treninzi koje održavaju licencirani sportski treneri Kickboxing kluba Leon gym educirani za rad sa socijalno osjetljivim skupinama, dva puta tjedno u trajanju od sat vremena. Treninzi se odvijaju paralelno – jedan trener/ica vodi trening za maloljetne i mlade majke dok drugi trener/ica vodi trening za njihovu djecu
  • Ciklus od 6 radionica u organizaciji stručnjaka Udruge roditelja „Korak po korak“ na temu razvoja psihosocijalnih vještina za maloljetne i mlade majke

Ovakvim aktivnostima potičemo maloljetne i mlade majke i njihovu djecu na bavljenje sportskom rekreacijom kroz koje će steći znanja i vještine potrebne za nastavak bavljenja rekreativnim vježbanjem samostalno i nakon završetka treninga.

Njihovoj djeci omogućeno je dodatno, kvalitetno vrijeme provedeno s majkom te prilika za zajednički rast i razvoj. Djeca također stječu nova znanja i vještine koje pozitivno doprinose tjelesnom, ali i socio-emocionalnom razvoju (razvoj samopouzdanja, emocionalna samoregulacija, socijalizacija) te im omogućuju zadovoljenje potreba za kretanjem, igrom, ali i strukturom.