Select Page

Podrška u prelasku iz predškolskog odgoja i obrazovanja u osnovu školu

 

Udruga “Korak po korak” je krajem 2021. godine započela provođenje CARE2LEARN projekta kroz koji zajedno sa svojim partnerima  nastoji razviti alat za ranu intervenciju kako bi se “uhvatili u koštac” s problemom nepovoljnog položaja učenja pomoću jačanja ranih ključnih vještina kod djece. Cilj projekta je postaviti kvalitetne temelje za obrazovanje djece te šanse za pozitivne životne ishode, ali i oslobodili roditelje, predškolski i školski sustav od dodatnog pritiska. Centralni rezultat projekta je mobilna aplikacija za procjenu, praćenje i razvoj školske spremnosti djece kroz digitalizaciju aktivnosti koje razvijaju ključne kompetencije.

 

Kroz projekt se planira pružanje besplatne i lako dostupne usluge bez obzira na socio-ekonomske, geografske i druge prepreke. Kao rezultat toga, nadamo se da ćemo imati bolje pripremljenu djecu, odgojitelje i učitelje  oslobođene pritiska. 

 

Glavni rezultati CARE2LEARN projekta bit će: 

  • Kurikulum  alata za razvoj spremnosti za školu
  • Alat za procjenu školske spremnosti
  • Mobilna aplikacija za procjenu i razvoj školske spremnosti

 

CARE2LEARN je strateško partnerstvo u školskom obrazovanju (K2 Erasmus+) te na njegovoj provedbi radimo zajedno s još 3 partnerskih organizacija:

 

  1. Faculty of Teacher Education in Zagreb – HRVATSKA
  2. Savremena Elementary School – SRBIJA
  3. Emphasys Centre – CIPAR