Select Page

PREDŠKOLSKI CAP

 

Predškolski CAP je program prevencije zlostavljanja djece namijenjen djeci predškolske dobi u vrtićkoj predškolskoj skupini.

Cilj je smanjiti ranjivost djece i njihovu izloženost različitim oblicima zlostavljanja kroz:

  • pružanje kvalitetnih informacija;
  • poučavanje učinkovitim prevencijskim strategijama;
  • osnaživanje njima važnih odraslih, roditelja i zaposlenika vrtića, da im pruže kvalitetniju podršku.

Radionice za djecu održavaju se kroz 3 dana u trajanju oko pola sata. Vode ih 3 posebno educirane CAP pomagačice. Radionicama sa djecom, prethode radionice sa osobljem i roditeljima.

Predškolski CAP programa provodi se na način prilagođen djeci te dobi, kroz zanimljiva interaktivna predavanja, a o potencijalno opasnim situacijama razgovara se prije, tijekom i nakon izvođenja posebno osmišljenih igrokaza koje djeca mogu razumjeti, pratiti, ali i sami probati.

Svake pedagoške godine Predškolski CAP obuhvati preko 3.500 djece iz cijele RH. Ako ste zainteresirani i spremni da se i u vašem vrtiću provodi Predškolski CAP program, provjerite datume sljedećih edukacija ovdje ili ispunite obrazac interesa, pa će Vam se CAP tim javiti čim se otvore prijave.

Ukoliko želite da zajednički organiziramo edukaciju za više djelatnika/ica u Vašem vrtiću, budite slobodni kontaktirati Udrugu na info@udrugaroditeljakpk.hr.