Select Page

“Like father, like son” – novosti

Početkom svibnja u sklopu projekta “Like father, like son” održan je već treći, pretposljednji transnacionalni projektni sastanak. Mjesto događaja bila je predivna Atena u Grčkoj, a na sastanku su sve partnerske organizacije, kao i uvijek dosad, pristupile rješavanju tekućih pitanja i planiranju novih zadataka u nadolazećem razdoblju. Kako je projekt trenutno u fazi izrade svojih središnjih, najvažnijih rezultata, prijeko je potrebna sinergija i zajednički doprinos svih projektnih partnera, a koji najbolje dolazi do izražaja kada postoji prilika za sastanak uživo.

Na tom je sastanku i u detalje planiran i razrađen trening (LTTA) koji će se samo tri tjedna nakon sastanka održati u Monzi u Italiji. Trening je bio izrazito intenzivna i jednako tako produktivna petodnevna aktivnost, a čiji je središnji fokus bila primjena (i pilot testiranje) materijala za učenje te igre proširene stvarnosti na kojima je projektni tim radio do ovog trenutka i koji su trenutno dostupni na engleskom jeziku.

Trening je uključio 13 sudionika, roditelja, stručnjaka i edukatora, koji su postepeno prolazeći kroz sve materijale, a kroz koje su ih vodili edukatori iz redova projektnog tima, analizirali sadržaj i funkcionalnost predstavljenih rezultata projekta te dali i svoj doprinos u nastavku rada na istima.

Sudionici su dolazili iz 5 europskih zemalja – Cipra, Italije, Grčke, Španjolske i Hrvatske.

Za više informacija o projektu, novosti te za preuzimanje trenutno dostupnih materijala i projektnih rezultata posjetite web stranicu projekta – https://likefatherlikeson.eu/ ili nas zapratite na Facebooku – https://www.facebook.com/likefatherlikesoneu i Instagramu – https://www.instagram.com/likefatherlikeson_eu/.