Select Page

Novosti s projekta “LEAF – Learn biodiversity through Environmental Action For the community”

LEAF, punog naziva „Learn biodiversity through Environmental Action For the community“, projekt je Erasmus+ programa, u sklopu ključne aktivnosti 2 u području školskog obrazovanja, na kojem Udruga roditelja „Korak po korak“ sudjeluje kao partner.

Projekt je s provedbom krenuo 1. rujna 2022. godine, a provodit će se u kontinuitetu čak 28 mjeseci. Trenutno je projekt još uvijek u početnoj fazi no može se reći da su partneri zapeli i da se već sada vide rezultati rada, kao i dijelovi prvih rezultata projekta.

Prvi od rezultata na čijoj se izradi već radi je LEAF priručnik za učitelje, za koji je definiran Syllabus, odnosno moduli od kojih se priručnik sastoji i koji će detaljno biti razrađeni u sljedećoj fazi. Jednako tako, nabavljeni su WE-LAB kit uređaji – prijenosni laboratorij koji nudi mogućnost analize krutih i tekućih uzoraka, te su partneri već krenuli s upotrebom, naravno, zajedničkim snagama s ciljanim skupinama projekta.

Više informacija dostupno je na newsletteru ispod, kao i u našem prvom videu koji možete pogledati ovdje – https://www.youtube.com/watch?v=6H4J7D2Rz8I. Video je trenutno dostupan na engleskom jeziku.

#leafbiodiversity #biodiversity #leafproject #erasmus+ #teachereducation #diversity