Select Page

Poziv odgojno – obrazovnim ustanovama na prijavu organizacije CAP seminara kroz natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja

Odgojno – obrazovni djelatnik ste i voljeli biste uvesti CAP program u vašu školu ili centar za odgoj i obrazovanje?

Pozivamo vas na prijavu Osnovnog, Teen ili SN CAP seminara na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja kojim se financiraju preventivni programi!

CAP je jedan od najkvalitetnijih i najobuhvatnijih programa primarne prevencije zlostavljanja djece u svijetu, a u Hrvatskoj ga od 1999. koordinira Udruga roditelja Korak po korak koja djeluje kao regionalni trening centar ICAP – a.

Putem mreže educiranih CAP pomagača, u Hrvatskoj se provode 4 varijante CAP programa:

  • Predškolski CAP za djecu predškolske dobi
  • Osnovni CAP za djecu mlađe školske dobi
  • Teen CAP za tinejdžere
  • CAP za djecu s teškoćama (Special Needs CAP)

Cilj programa je smanjiti ranjivost djece i njihovu izloženost različitim oblicima nasilja poučavajući ih efikasnim prevencijskim strategijama, te osiguravanjem kvalitetnije podrške njima važnih odraslih (roditelji, zakonski skrbnici i odgajatelji). Iz tog razloga, ponosni smo što je u preko 20 godina provedbe programom obuhvaćeno preko 120.000 djece, 80.000 roditelja te 25.000 odgojno – obrazovnih djelatnika.

CAP se uspješno provodi na području čitave Republike Hrvatske, a seminari obuke učitelja i odgajatelja organiziraju se regionalno!

Za više informacija, ponudu te podršku pri popunjavanju obrasca javite nam se mailom na info@urkpk.org !