Select Page

POZIVAMO VAS na individualno psihosocijalno savjetovanje u sklopu projekta „PUT – PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA U TUGOVANJU ZA DJECU I OBITELJI“.

U suradnji s partnerskim organizacijama Udruga za promicanje zdravog života i poboljšanje kvalitete življenja “Luč” i Udruženje “Djeca prva”, Udruga roditelja Korak po korak Vas poziva na individualno psihosocijalno savjetovanje u sklopu projekta sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda pod nazivom „PUT – PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA U TUGOVANJU ZA DJECU I OBITELJI“.

Individualno psihosocijalno savjetovanje namijenjeno je djeci i mladima koji su doživjeli prerani gubitak (smrt) roditelja, kao i njihovim roditeljima koji su izgubili bračnog / vanbračnog partnera, sa svrhom osnaživanja i socijalnog uključivanja kroz podršku u lokalnoj zajednici.

Savjetovanja se održavaju u savjetovalištu Udruge roditelja Korak po korak, na adresi Ulica kralja Zvonimira 21 u Zagrebu.

Za sve dodatne informacije i kako bi dogovorili vlastito vrijeme individualnog savjetovanja, sve zainteresirane pozivamo da se jave:

– voditeljici programa podrške PUT – Mirjana Bijelić, na email adresu mirjanabo@msn.com ili na broj mobitela: 099 4414 956

-u Udrugu roditelja Korak po korak na email: info@urkpk.org .

***

Više o projektu „PUT – PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA U TUGOVANJU ZA DJECU I OBITELJI“ možete pročitati ovdje: https://urkpk.org/programi/drugi-programi-i-projekti/podrska-u-tugovanju/

***

U RH trenutno ne postoje organizirani programi psihosocijalne grupne podrške za djecu i roditelje koji su izgubili člana uže obitelji. PROJEKT PUT – psihosocijalna podrška u tugovanju za djecu i obitelji izravno odgovara na ovu potrebu šireći na nekoliko razina mrežu socijalnih usluga u zajednici na djecu, mlade i obitelji pogođene gubitkom roditelja.

Uzmemo li kao orijentir svjetske procjene da oko 5% djece u prosjeku godišnje doživi gubitak bliskog člana obitelji, za Zagrebačku županiju to iznosi 3400 djece i mladih, za Brodsko-posavsku županiju oko 2896, za Sisačko-Moslavačku županiju oko 1644, za Karlovačku županiju oko 1180, dok se na razini RH radi o 44 900 djece godišnje.

Ovo je prvi ciljani program grupne psihosocijalne podrške u Republici Hrvatskoj koji istovremeno osnažuje dvije ciljane skupine: djecu/mlade koji su doživjeli gubitak bliske osobe, te njihove roditelje/staratelje koji se uz brojne obaveze i sami nose s gubitkom i tugovanjem.

Kroz Projekt PUT nastojimo osigurati djeci i mladima koji su doživjeli prerani gubitak (smrt) roditelja psihosocijalnu podršku kroz grupno savjetovanje u lokalnoj zajednici, osigurati roditeljima koji su izgubili (van)bračnog partnera psihosocijalnu podršku kroz grupno savjetovanje u lokalnoj zajednici, educirati stručnjake mentalnog zdravlja za vođenje psihosocijalnih grupa podrške, kao i senzibilizirati stručnjake koji rade s djecom u vrtićima, školama i CPUZ-ima, ključne dionike i širu javnost o procesu tugovanja kod djece, mladih i obitelji.