Select Page

Projekt “roboSTEAMKIDS”

roboSTEAMkids novi je Erasmus+ projekt (ključna aktivnost 2) na kojem smo partneri!

Projektom je predviđeno osnaživanje odgojitelja i nastavnika predškolskog obrazovanja  opremanjem i jačanjem digitalnih kompetencija i pedagoških vještina, kao i pružanjem osnovnih alata i resursa za suočavanje s izazovima u obrazovnim sustavima diljem EU-a, a koje je dodatno ubrzao i pojačao COVID-19. Projektom će se nastojati unaprijediti pedagoške metode koje se koriste u ranom odgoju i obrazovanju te ukloniti razlike u vidu digitalne pismenosti i obrazovanja te vještina nastavnika u državama članicama.

Ovaj projekt ističe važnost promicanja vrijednosti EU-a – poštovanja, prihvaćanja, različitosti, jednakosti i solidarnosti te smanjivanja digitalnog jaza među državama članicama. Također, projektom se želi promovirati preporuku Europske komisije za visokokvalitetan, uključiv i pristupačan predškolski odgoj i obrazovanje za svu djecu, a posebno za ranjive skupine, kroz profesionalni razvoj odgajatelja i nastavnika u predškolskom obrazovanju (glavna ciljna skupina) u području digitalizacije te nadogradnju pedagoških metoda temeljenih na uvođenju STEAM obrazovanja i robotike od najmlađe dobi 3 – 6 godina.

Udruga roditelja „Korak po korak“ ima ulogu aktivnog partnera na projektu koji sudjeluje u gotovo svim aktivnostima projekta kao i radu na rezultatima, odnosno intelektualnim outputima koji proizlaze iz projekta. Nositelj projekta je organizacija PCG Polska Sp. z o.o., a uz nas, partneri na projektu su još i Doukas School iz Grčke, Scoala Primara EuroEd iz Rumunjske, Scuola di robotica iz Italije, A & A Emphasys Interactive Solutions Ltd s Cipra te Spoleczna Akademia Nauk iz Poljske.

Projekt je financiran sredstvima Erasmus+ programa, a provodi se od srpnja ove godine s planiranim trajanjem do studenog 2024. godine.

*  Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Udruge roditelja “Korak po korak”.