Select Page

Provedba čitalačkih klubova

 

 

 

 

 

 

 

Svaki čitatelj ima svoje životno i tekstualno iskustvo te tijekom čitanja oblikuje različite predodžbe o pročitanom tekstu, pa se tako i razumijevanje pročitanog teksta razlikuje od čitatelja do čitatelja. Pri polasku u školu, učenički rječnici i razvijenost govora se znatno razlikuju, a bitan faktor čini komunikacija unutar obiteljskog doma.  Zbog današnjeg užurbanog načina života roditelji nemaju uvijek dovoljno vremena čitati s djecom ili čitati djeci knjige i priče. Kako bi pružili podršku roditeljima, organizirali smo čitalačke klubove i sigurno mjesto gdje će se roditelji moći opustiti, zabaviti i provesti ugodno vrijeme zajedno sa svojom djecom.

Kroz projekt „Korakovi knjigoljupci“, organizirali smo tri čitalačka kluba. Prvi čitalački klub bio je namijenjen roditeljima koji imaju djecu predškolske dobi i provodio se u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom “Metel Ožegović” u Varaždinu. Drugi i treći čitalački klubovi provodili su se u suradnji s Osnovnom školom Frana Krste Frankopana u Zagrebu, a bili su namijenjeni roditeljima i djeci osnovnoškolske dobi.

Veseli duh radionica i pozitivnu atmosferu obilježio je dolazak animatorice Dee Jagić koja je vodila radionicu izrade stripa te književnice Silvije Šesto koja je vodila radionicu čitanja i provodila vježbe s učenicima.

Sve radionice uspješno su provedene usprkos nepredvidivim okolnostima, a dašak atmosfere možete vidjeti na slikama u nastavku!