Select Page

Što je to BANKA VREMENA?

Projekt “ParentBank“ lagano privodimo kraju i sretni smo što smo kroz njega razvili mnoge inovativne materijale za stručnjake i samohrane roditelje !

Cilj projekta je promicanje prava samohranih roditelja kroz izradu edukativnih materijala te omogućavanje pristupa uslugama putem tzv. BANKE VREMENA.

BANKA VREMENA je sustav razmjene rada utemeljen na reciprocitetu, u kojem je valuta vrijeme, odnosno uloženi sati rada.  Govorimo o obliku društvene valute koja omogućuje osobi s jednim setom vještina razmjenu sati rada s osobom koja posjeduje drugačiji set vještina, bez razmjene novca. Korištenje platforme je potpuno besplatno, a registrirati se možete na sljedećem linku: https://parentbank.timebanks.org/

U sklopu projekta razvijena su dva tečaja koja su usmjerena na razvijanje ključnih kompetencija kod stručnjaka i samohranih roditelja. Europska komisija izdala je Preporuku o osam ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje, a mi smo kroz ovaj tečaj uključili njih 6; komunikacija na materinskom jeziku, matematičke kompetencije i osnovne kompetencije u znanosti i tehnologiji, digitalne kompetencije, poduzetničke kompetencije, učiti kako učiti, socijalne i građanske kompetencije.

Registracijom i klikom na sljedeći link, iz pozicije  stručnjaka ili roditelja, možete pohađati besplatan online trening. Ukoliko uspješno završite svih 6 modula, možete dobiti i potvrdu o pohađanju treninga.