Select Page

Udruga roditelja Korak po korak sudjelovala je na dvodnevnom sastanku međunarodnog projekta “Teen Mothers”

Ove srijede i četvrtka, od 28. – 29. srpnja 2021. godine sudjelovali smo na sastanku planiranja u okviru Erasmus + projekta mobilnosti mladih Teenmothers.

S partnerima iz udruge RODA, League of Tolerance iz Ukrajine i Lejo iz Belgije kao nositeljima projekta, uz aktivno sudjelovanje mladih mama iz svih triju država, dogovarali smo aktivnosti koje ćemo provoditi u travnju, kada ćemo u Zagrebu organizirati petodnevni boravak desetak mladih majki i njihove djece iz triju partnerskih država.

Za vrijeme boravka mlade mame imat će priliku upoznati se (i različite kulture), razmjenjivati iskustva trudnoće i majčinstva, družiti u opuštenoj atmosferi, a kroz razne radionice steći znanja i vještine koje im mogu pomoći da uspješnije navigiraju kroz njihove izazove, uživaju u njihovim ljepotama, uspostave ravnotežu između poslovnog i obiteljskog života, osvijeste svoje snage, potrebe i interese, uspostavljaju kvalitetne odnose s drugima.

Nakon sastanka, partnere smo otpratili na Jarun gdje su se osvježili i odmorili od vrućeg zagrebačkog asfalta. 😊

Maloljetne majke (org. Teen mothers) je projekt iz skupine Erasmus+ KA1 projekata mobilnosti za mlade i osobe koje rade s mladima. Projekt se provodi od kolovoza 2020. godine, financiran je od Europske komisije, a zbog izvanrednih okolnosti uslijed pandemije COVID-19 koje značajno utječu na mogućnosti putovanja i okupljanja, razdoblje provedbe produljeno je do kraja 2022. godine.