Select Page

Završetak projekta Prevencija u zajednici – faza II

Projekt Prevencija u zajednici – faza II koji se provodio u partnerstvu sa gradovima Jastrebarsko i Sveti Ivan Zelina došao je svome kraju. Opći cilj projekta bio je doprinijeti suzbijanju i sprječavanju pojave ovisnosti među djecom te rizično ponašanje djece vezano uz eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti kroz paralelnu edukaciju, osnaživanje i povezivanje ključnih odraslih i djece.

Kroz projekt su se provele 3 važne skupine aktivnosti – edukacija, osnaživanje i povezivanje ključnih dionika na razini lokalne zajednie za sveobuhvatno preventivno djelovanje, provedba preventivnog modela PUZ – II s učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola Ljubo Babić iz Jastrebarskog te Ksaver Šandor Gjalski i Dragutin Domjanić iz Svetog Ivana Zeline te evaluacija procesa i učinka s ciljem stvaranja temelja za širenje modela na druge lokalne zajednice.

Za sam kraj projekta provele se se dvije volonterse akcije, po jedna u svakoj lokalnoj zajednici, kako bi se mladima pružila prilika prosocijalnog djelovanja i povećala se privrženost lokalnoj zajednici.

Provedbu projekta podržava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, socijalne politike i mladih.

Kako nam je bilo pogledajte u nastavku.