Select Page

E+ Say no to bullying- Održali smo dvije fokus grupe sa stručnjacima i mladima u NEET statusu

U sklopu Erasmus+ projekta „Say no to bullying! Reducing cyber- and offline bullying amongst NEET people“ u siječnju 2021. godine održali smo dvije fokus grupe.

U ponedjeljak, 18. siječnja 2021. putem ZOOM platforme održali smo fokus grupu sa stručnjacima koji rade s mladima iz NEET skupine i pomažu im u djelokrugu rada specifičnih struka, dok smo u srijedu 27. siječnja 2021. održali fokus grupu s mladima u NEET statusu.

Obje fokus grupe dijelom su skupine projektnih aktivnosti pod nazivom „Smanji jaz“ u okviru kojih vršimo istraživanje i prikupljamo podatke kako bismo što bolje razumjeli situaciju mladih iz NEET skupine, oblike i prirodu nasilja među vršnjacima i načine kako ga spriječiti.

Udruga roditelja Korak po korak provodi projekt „Say no to bullying! Reducing cyber- and offline bullying amongst NEET people“  u suradnji s partnerima iz Mađarske, Grčke, Italije i Španjolske s ciljem prevencije i smanjenja učestalosti vršnjačkog nasilja među mladima u NEET statusu kroz razvoj učinkovitih digitalnih alata za stručnjake i edukatore, trenere, socijalne radnike i druge pružatelje usluga.

Zahvaljujemo se svim sudionicima na interesu, trudu i sudjelovanju u fokus grupama, na zajedničkom druženju i razgovoru o vršnjačkom nasilju i mogućnostima njegovog sprječavanja.

Vaša iskustva i mišljenja od velike su nam važnosti te smo u okviru održanih fokus grupa došli do vrijednih saznanja i rezultata. Na osnovu vaših promišljanja i prijedloga, a u suradnji s međunarodnim partnerima, razvijat ćemo različite digitalne alate i materijale u svrhu poboljšanja kvalitete života mladih osoba u NEET statusu.

Zato vas pozivamo da i dalje pratite našu web i Facebook stranicu te se nadamo da ćete nam se pridružiti u aktivnostima projekta „Say NO to Bullying“ koje slijede u narednom razdoblju.

Za više informacija pratite nas na:

Web stranica Udruge roditelja Korak po korak: www.urkpk.org  

Facebook stranica Udruge roditelja Korak po korak: https://www.facebook.com/UR.KpK 

Facebook stranica projekta „Say NO to Bullying“: https://www.facebook.com/neetnobully

Ova publikacija izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.