Select Page

Budi odgovoran, slobodno sheraj! (BOSS)

U partnerstvu s Društvom „Naša djeca“ grada Gospića nastavili smo s provedbom aktivnosti u sklopu projekta Budi Odgovoran, Slobodno Sheraj (BOSS)!

U skladu s ciljem projekta koji se oslanja na poticanje odgovornog spolnog ponašanja mladih kroz analiziranje, korištenje i dijeljenje informacija, proveli smo dvije aktivnosti zajedno s našim volonterima.

Organizirano je ukupno 5 fokus grupa na kojima je sudjelovao 21 sudionik, a njihova svrha bila je utvrditi perspektivu i potrebe mladih o izazovima i mogućnostima unapređenja vezanim uz odgovorno spolno ponašanje mladih. Na temelju dobivenih rezultata kreiran je anketni upitnik koji je proveden na uzorku od 200 mladih diljem Republike Hrvatske, a njegova poanta bila je obuhvatiti perspektivu većeg broja mladih koji će se razlikovati prema demografskim obilježjima.

Kako bi sumirali sve dobivene rezultate, održan je jednodnevni BOSS UP! susret 31.10 putem ZOOM platforme. Na njemu su sudjelovali svi volonteri timova BOSS 1 i BOSS 2. Glavni smisao ovog susreta bio je predstavljanje provedenih aktivnosti te kreiranje tema i željenih poruka o važnosti odgovornog spolnog ponašanja mladih koje će biti uključene u izradu edukativnih video poruka.

Slijedi nam planiranje medijske kampanje u sklopu koje ćemo promovirati izrađene video poruke kako bismo unaprijedili informiranost o potrebama mladih i senzibilizirali opću i stručnu javnost.

Izrađen je služeni Instagram profil na kojem možete pratiti naše daljnje aktivnosti.

Zapratite nas i na: @boss_odgovorno_sheraj