Select Page

Predstavljanje slikovnice “Zašto je Gor nacrtao zub?” – Volonterska akcija projekta “Uključene zajednice” u gradu Varaždinu

U suradnji s partnerskim organizacijama na projektu, udrugom RODA  – Roditelji u akciji i Pučkim otvorenim učilištem Korak po korak iz Zagreba, izradili smo slikovnicu „Zašto je Gor nacrtao zub“ kako bi roditeljima, odgajateljima, skrbnicima i/ili udomiteljima poslužila kao alat i model za podršku u razvoju suosjećanja i empatije njihove djece prema djeci čiji su roditelji (bili) na izdržavanju kazne zatvora.

Slikovnica je namijenjena djeci predškolske dobi, i pobliže dočarava što sve doživljava te s kojim se izazovima i poteškoćama nosi mali ris Gor kojem nedostaje njegov tata. Autori teksta slikovnice su Udruga roditelja „Korak po korak“, udruga RODA – Roditelji u akciji i Pučko otvoreno učilište Korak po korak iz Zagreba, a izradu ilustracija potpisuje Dea Jagić, animatorica, dizajnerica, ilustratorica i redateljica iz Zagreba.

U srijedu, 28.10.2020., u 13h u Gradskoj vijećnici u Varaždinu na adresi Trg kralja Tomislava 1, u suradnji s udrugom Novi put iz Varaždina kao sudionicima projekta te Upravnim odjelom za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Grada Varaždina kao domaćinima, provest ćemo volontersku akciju na koju smo pozvali stručnjake zaposlene u organizacijama i institucijama koje rade s djecom i obiteljima na području varaždinske županije.

Na događanju ćemo okupljenim sudionicima predstaviti i podijeliti slikovnicu Zašto je Gor nacrtao zub?“ , ali i letke sa smjernicama o tome kako razgovorati s djecom o ovoj temi.

Slikovnica i letak će svim zainteresiranima uskoro biti dostupna i u online verziji pa ćete ih moći preuzeti na našem webu!

Organizacija događaja je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i  Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave i stajališta izražena u okviru organiziranog događanja isključiva su odgovornost Udruge roditelja „Korak po korak“.