Select Page

Webinar: Uključiva podrška

U organizaciji Udruge roditelja „Korak po korak“ održao se webinar pod nazivom Uključiva podrška koji je proveden 31.8.2020 u vremenskom periodu od 11:00 do 12:30 sati putem Jitsi platforme.

Webinar je bio organiziran u sklopu istoimenog projekta koji je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Webinar je bio namijenjen stručnjacima iz različitih sektora koji se bave počiniteljima kaznenih djela odnosno, njihovom resocijalizacijom i reintegracijom u zajednicu.

Sudjelovalo je ukupno 26 sudionika s područja cijele Republike Hrvatske, a naše gošće predavačice bile su Izv.prof.dr.sc. Anita Jandrić Nišević  s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, predstavnica Kaznionice u Lepoglavi te mag.psych. Mia Krpan koja je predstavljala Udrugu roditelja „Korak po korak“.

Webinarom su bile obuhvaćene teme o znanstveno utemeljenom pristupu rada s počiniteljima kaznenih djela, motivaciji počinitelja kaznenih djela za suradnju, kako umanjiti psihosocijalne posljedice koje utječu na njihovu prilagodbu na život po izlasku iz zatvora te predstavljanje tretmanskog rada u Kaznionici Lepoglava.

Po završetku izlaganja, sudionici su ispunili kratak evaluacijski upitnik na temelju kojeg je uočen  veliki interes, ali i potreba za teme ovog, ali i srodnog sadržaja.